Puma

Puma är ett av världens mest kända klädesmärken och grundades 1948 av Rudolf Dassler i Tyskland. Rudolf var bror till Adolf Dassler, som grundade Adidas, och de två bröderna hade tidigare arbetat tillsammans inom Dassler Brothers Shoe Factory.

Efter en konflikt mellan bröderna bestämde sig Rudolf för att starta sitt eget företag och skapade Puma. Märkets namn kommer från det latinska ordet för puma, en snabb och smidig katt som symboliserar märkets fokus på sport och prestation.

Puma blev snabbt känt för sina innovativa och tekniska skor inom olika sportgrenar. Under de tidiga åren blev Puma särskilt framgångsrikt inom fotboll och skapade skor som användes av framstående spelare runt om i världen.

Puma fortsatte att växa och utvidgade sitt sortiment till att omfatta kläder och accessoarer för olika sporter och livsstilar. Märket blev känt för sin ikoniska logotyp, en puma, och deras innovativa design och kvalitet.

Under åren har Puma även samarbetat med kändisar, designers och influencers för att skapa unika och trendiga kollektioner. Samarbetet med Fenty, Rihanna’s eget varumärke, är ett exempel på en framgångsrik samarbetskollektion som satt Puma på kartan även inom modevärlden.

Puma har även ett starkt engagemang för hållbarhet och socialt ansvarstagande. De strävar efter att minska sin miljöpåverkan och arbetar för att skapa positiva förändringar i samhället genom olika initiativ och projekt.

Idag är Puma en global aktör inom sport- och livsstilsindustrin, och dess produkter säljs över hela världen. Märket fortsätter att vara känt för sin innovativa design, höga kvalitet och sitt engagemang

för sport och prestation. Puma har samarbetat med framstående idrottare och lag inom olika sporter, vilket har bidragit till att stärka märkets position inom sportvärlden.

Utöver sportkläder erbjuder Puma även en bred kollektion av vardagskläder och skor för människor som vill ha en aktiv och trendig livsstil. Märket har också expanderat till att inkludera olika sport- och livsstilsaccessoarer som ryggsäckar, klockor och solglasögon.

Puma har genom åren fortsatt att vara innovativt och nytänkande inom modeindustrin. Märket har varit banbrytande inom tekniska innovationer, som introduktionen av den första spiklösa löparskon och utvecklingen av nya material för optimal prestation.

Pumas historia präglas av framgångar, samarbeten och engagemang för sport och stil. Märket har etablerat sig som en ikon inom sportmode och fortsätter att vara en populär och respekterad aktör inom branschen. Med sin starka arv, innovativa design och fokus på prestation fortsätter Puma att vara en av de ledande klädesmärkena i världen.

Lämna en kommentar