Calvin Klein

Calvin Klein är ett amerikanskt modehus som grundades 1968 av modeskaparen Calvin Klein och hans affärspartner Barry Schwartz. Ursprungligen var det inriktat på att producera och sälja rockar och klänningar, men det expanderade snabbt till att omfatta ett brett utbud av produkter, inklusive underkläder, denim, parfymer, heminredning och mer.

Calvin Klein blev känd för sina rena, minimalistiska och ofta provocerande design. Märket blev särskilt känt under 1980- och 90-talen tack vare sina oförglömliga reklamkampanjer, som ofta innehöll kända modeller och skådespelare, inklusive Kate Moss, Mark Wahlberg och Brooke Shields.

En av Calvin Kleins mest kända produkter är deras underkläder, som har blivit en ikon inom modevärlden. De är kända för sin enkla design, höga kvalitet och komfort, samt deras omisskännliga logotyp.

Calvin Klein var också bland de första designer att introducera konceptet med unisex dofter, med lanseringen av parfymen CK One 1994.

År 2002 köptes Calvin Klein av Phillips-Van Heusen Corporation (nu PVH Corp), en av världens största klädföretag. Även om Calvin Klein själv inte längre är involverad i varumärket, fortsätter det att vara en stor aktör inom modeindustrin och är känt över hela världen.

Idag omfattar Calvin Klein en rad olika linjer, inklusive Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum Label, Calvin Klein Jeans och Calvin Klein Underwear. Varje linje har sin egen identitet, men alla delar Calvin Kleins kärnvärden om modernitet, sofistikering och sexig minimalism

Lämna en kommentar