G-star raw

G-Star RAW, eller oftast bara kallat G-Star, är ett nederländskt klädmärke som grundades 1989. Företaget har sedan starten fokuserat på att skapa denimkläder av hög kvalitet med en innovativ och unik design.

G-Star Raw skapades av Jos van Tilburg i Amsterdam med visionen att skapa en modern denimkultur med en gatuinspirerad estetik. Märket blev snabbt känt för sin råa, obehandlade denim, vilket resulterade i dess slogan “Just the Product”.

Under 90-talet blev G-Star känt för sina breda, lösa jeans, men märket har sedan dess utvecklat flera innovativa denimstilar och behandlingar. Bland annat introducerade de 1996 konceptet “3D Denim”, vilket innebär att jeansen är skräddarsydda på ett sätt som följer kroppens form istället för att vara helt platta.

År 2006 inledde G-Star ett samarbete med den industrielle designern Marc Newson, vilket resulterade i en rad kläder och accessoarer.

G-Stars produkter har varit populära bland flera kända personer, inklusive musiker som Pharrell Williams, som även blev medägare och huvudinvesterare i företaget 2016. Pharrell har bidragit till att driva företagets hållbarhetsinitiativ, inklusive introduktionen av denim tillverkat av återvunnet havsplast.

Idag är G-Star RAW ett välkänt globalt märke med butiker över hela världen. De erbjuder ett brett utbud av kläder och accessoarer, men deras fokus ligger fortfarande på innovativa denimprodukter av hög kvalitet

g-star

Lämna en kommentar