Ecco – skor

ECCO är ett globalt skoföretag som grundades i Danmark 1963 av Karl Toosbuy. Toosbuy hade tidigare arbetat inom skoindustrin, men han drömde om att starta sitt eget företag och bestämde sig för att sälja allt han ägde för att uppfylla denna dröm. Han flyttade med sin familj till en liten stad vid namn Bredebro i Danmark, där ECCO än idag har sitt huvudkontor.

Från starten hade Toosbuy en annorlunda filosofi jämfört med andra skotillverkare. Han trodde att skor skulle formgjutas för att passa foten, snarare än att fötter ska tvingas passa in i skor. Denna filosofi låg till grund för ECCOs design och tillverkning.

ECCO var också ett av de få företag som ägde hela produktionskedjan, från design och läderproduktion till tillverkning och försäljning i egna butiker. Denna vertikala integrering har gett företaget full kontroll över varje aspekt av tillverkningsprocessen och har varit en stor del av dess framgång.

ECCO lanserade sin första sko 1971 och företaget växte snabbt. Idag är ECCO en av de största skotillverkarna i världen och säljer sina produkter i över 90 länder. Företaget är fortfarande familjeägt och drivs av Toosbuys dotter, Hanni Toosbuy Kasprzak.

ECCO är känt för sin kvalitet och komfort. De tillverkar en mängd olika skor, från vardagsskor och sandaler till golfskor och vandringskängor. De fortsätter att vara innovativa och strävar alltid efter att förbättra och utveckla sina produkter

Lämna en kommentar