Klädmode 90-talet

90-talets mode var ganska mångsidigt och innehöll många olika stilar som blandades och matchades. Den tidiga delen av decenniet var känd för sin grunge-stil, som hade sitt ursprung i Seattle. Denna stil innefattade ofta slitna jeans, flanellskjortor, bandtröjor och Dr. Martens-kängor.

Hip-hop-kulturen hade också stort inflytande på 90-talets klädmode. Märkeskläder var väldigt populärt, med varumärken som Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren och Calvin Klein i framkant. Sportkläder blev också trendigt att bära i vardagen, med märken som Adidas, Champion och Nike som populära val.

Mot mitten och slutet av 90-talet blev “heroin chic” populärt, med kläder som var minimalistiska, ofta i svart, vitt eller andra neutrala färger. Denna trend reflekterade en reaktion mot 80-talets överdrivna glamour och färgglada kläder.

90talet

I allmänhet var 90-talets mode mer avslappnat och mindre formellt än tidigare decennier. Tjejer bar ofta crop tops, högmidjade jeans, babydollklänningar, komfortabla skor och stora smycken. Det fanns också en trend mot retrostilar från 60- och 70-talet, med återintroduktionen av plattformsskor och klockade jeans.

Killar bar ofta baggy jeans, logotröjor, basebollkepsar och sneakers. Skaterstilen blev också populär under denna tid, med märken som Vans och DC Shoes som ledande inom denna trend.

Även om 90-talets mode var mångsidigt, fanns det en gemensam tråd av individualitet och självuttryck. Många av de trender som började under detta decennium fortsätter att påverka modevärlden idag.

Lämna en kommentar