Nudie Jeans

Nudie Jeans är ett svenskt klädmärke som grundades 2001 av Maria Erixon och Joakim Levin. Märket är mest känt för sina denimprodukter, särskilt jeans, och är populärt för sin hållbarhetsfokus och etiska tillverkningsmetoder.

Nudie Jeans strävar efter att skapa hållbara kläder genom att använda ekologiska och återvunna material. De använder sig av organisk bomull i produktionen av sina jeans och arbetar för att minimera användningen av kemikalier och vatten vid färgningsprocessen. Dessutom erbjuder de en reparations- och återvinningstjänst där kunder kan få sina Nudie-jeans lagade eller återvunna dem när de inte längre används.

Märket fokuserar på tidlös design och enkelhet. Deras jeans kommer i olika passformer och tvättar för att passa olika smaker och stilar. Utöver jeans erbjuder Nudie Jeans även andra kläder som tröjor, skjortor, jackor och accessoarer. Deras kollektioner är inspirerade av den klassiska denimkulturen och har en avslappnad och autentisk känsla.

Nudie Jeans har också ett starkt engagemang för socialt ansvar och etik. De arbetar för att säkerställa goda arbetsförhållanden och rättvisa löner för sina anställda och samarbetar endast med leverantörer som följer deras etiska riktlinjer och krav.

Märket har butiker och återförsäljare över hela världen och har blivit populärt bland denimentusiaster och de som värdesätter hållbart mode. Nudie Jeans strävar efter att vara en ledande aktör inom hållbart mode och fortsätter att utveckla och förbättra sina metoder för att minska sin påverkan på miljön och samhället

Lämna en kommentar