Boomerang

Boomerang är ett svenskt klädmärke som grundades 1976 av Kenneth Andram och Peter Wilton. Märket är känt för sina klassiska, tidlösa och hållbara kläder, med huvudfokus på fritids- och sportkläder. Tanken med Boomerang är att skapa kläder av hög kvalitet som håller länge, både i form av design och kvalitet.

Boomerangs sortiment omfattar både dam- och herrkläder samt barnkläder. De erbjuder allt från ytterkläder som jackor och kappor, till stickade tröjor, skjortor, byxor och accessoarer. Designen präglas av enkelhet, funktionalitet och en nordisk estetik.

När det gäller hållbarhet, har Boomerang varit ett föredöme inom modeindustrin. De lanserade 2011 sitt “Boomerang Effect”-program, där kunderna kan lämna tillbaka sina begagnade Boomerang-kläder i utbyte mot en rabatt på nya köp. De insamlade kläderna säljs sedan igen och intäkterna går till välgörenhet. Detta är ett sätt för företaget att förlänga klädernas livscykel och minska miljöpåverkan.

Boomerang har också arbetat med att öka transparensen i sin produktion och att säkerställa goda arbetsförhållanden i sina fabriker. De använder sig också av mer hållbara material i sina kläder, till exempel ekologisk bomull och återvunnen polyester.

Idag säljs Boomerang i flera butiker runt om i Sverige samt online, och märket fortsätter att vara en populär val för kunder som värderar kvalitet, hållbarhet och tidlös design

Lämna en kommentar