Ralph Lauren

Ralph Lauren är ett amerikanskt lyxmärke som grundades av designern Ralph Lauren 1967. Märket är mest känt för sina ikoniska pikétröjor, men erbjuder också ett brett sortiment av kläder, accessoarer, skor, heminredning och doftprodukter.

Ralph Lauren började sin karriär som slipsdesigner och lanserade sin första kollektion, Polo, 1968. Polo-kollektionen blev snabbt populär och hjälpte till att etablera Ralph Lauren som en ledande designer inom amerikansk modeindustri.

Ralph Lauren är känt för sin preppy, amerikanska stil. Märket kombinerar klassiska silhuetter med moderna detaljer för att skapa kläder och accessoarer som är både tidlösa och samtida. Dessutom är Ralph Lauren känt för sin höga kvalitet och sina lyxmaterial.

Ralph Lauren har också varit en pionjär inom marknadsföring och branding. Märket var bland de första att skapa en livsstilsorienterad reklamkampanj, där de framhävde en aspirerande livsstil snarare än enskilda produkter.

Ralph Lauren har också engagerat sig i en rad filantropiska initiativ, inklusive stöd för bröstcancerforskning och bevarande av historiska platser. Dessutom har märket tagit steg mot ökad hållbarhet, inklusive att använda mer hållbara material och minska sitt koldioxidavtryck.

Idag är Ralph Lauren ett globalt varumärke med butiker och återförsäljare över hela världen. Trots sin storlek och framgång har märket behållit sin unika stil och starka identitet

Lämna en kommentar